Trollhättan

Utveckla din verksamhet med mångfald & inkludering

Opportunity Day Trollhättan sätter ljuset på möjligheterna och verksamhetsnyttan med inkludering och mångfald. Vi skapar arenor där arbetsgivare och jobbsökande möts. Sedan 2016 har vi inspirerat och underlättat för arbetsgivare att rekrytera med större mångfald och att bygga mer inkluderande organisationer. Det är bra, både för dina affärer och för Trollhättan.

play-button-2.png

Se en video om oss.

36%

Bolag som arbetar med mångfald och inkludering har 36% högre sannolikhet att prestera bättre än bolag i samma bransch.
(källa: McKinsey & Co

Hög perspektivtäthet leder till 

10%

högre innovationstakt
(källa: The Social Few)

Svenskar med utländsk bakgrund har drygt

200 miljarder kr

i köpkraft i detaljhandeln.
(källa: hui) 

FÖR DIG SOM ARBETSGIVARE

Opportunity Community

Nätverket Opportunity Community är en språngbräda för arbetsgivare som söker kunskap, strategier och nya kontakter för att framgångsrikt säkra er kompetensförsörjning och utveckla er verksamhet genom större mångfald och inkludering. 4 ggr/år bjuder vi in gästföreläsare och experter på olika teman inom DEIB (diversity, equity, inclusion, belonging). Lyssna till goda exempel från företagare och möt representanter från Trollhättans Stad.
Läs om kommande aktiviteter och boka plats här >

rekrytera

Rekrytering

Söker ni nya medarbetare? Vill ni ta del av nya kanaler för att nå en ny och bredare målgrupp? Inom ramen för Opportunity Day Trollhättan arrangeras jobbmatchningsaktiviteter.
Ansök om kostnadsfri plats på nästa jobbmatchningsevent >

Bli partner

Som partner till Opportunity Day Trollhättan ges ni möjlighet att ställa ut med monter på våra event, medverka på kunskapsträffar, synas i all kommunikation och stå värd för workshops eller Opportunity Community-träffar. Dessutom bidar ni till en tryggare, mer inkluderande och mer konkurrenskraftig stad. Välj mellan utställarpaket, eventpartner, eller kontakta oss för ett skräddarsytt samarbete. Läs mer här >

Nyhetsbrev

Få inbjudningar, goda exempel, fakta och forskning om D&I direkt till din inbox!
Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

FÖR DIG SOM JOBBSÖKANDE

Workshop

Välkommen till workshops för att få tips och information om jobbsökarprocessen, var du kan hitta lediga jobb, intervjuträning och tips om oskrivna regler.
Läs mer och boka din plats i här > 

Sök jobb

Söker du ditt första jobb i Sverige, eller har du en anställning men se dig om efter nya möjligheter? Anmäl dig till våra jobbmatchningsaktiviteter eller skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få information om kommande träffar. Anmäl dig här >

Kalendarium

Aktiviteter i Trollhättan kopplat till jobbmatchning, inkludering och mångfald.

Kontakt

Linda-Ekberg

Linda Ekberg

Projektledare Opportunity Day

0760 853 298

linda@opportunityday.se
www.opportunityday.se

1707902405054

Snjezana Budes

Projektledare Trollhättan Stad 

 +46 520 49 78 60
snjezana.budes@trollhattan.se
www.trollhattan.se

OM SAMARBETET

Varför Opportunity Day Trollhättan? 

Trollhättan är en stolt stad med ambitioner. Här finns 26 000 arbetstillfällen och 4700 arbetsställen. I Trollhättan ska alla kunna leva ett bra liv. Välja yrke och få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Med engagemang, handlingskraft och långsiktighet kan vi tillsammans bygga en jämlik och hållbar stad. För att bredda insatserna i Trollhättan utöver det som görs idag, förbättra kompetensförsörjningen och matchningen på arbetsmarknaden genom riktade insatser mot arbetsgivare har Trollhättan Stad valt att arrangera Opportunity Day Trollhättan.

 

Om Opportunity Day

Opportunity Day är partipolitiskt och religiöst obunden organisation som samlar näringsliv, offentlig sektor, civilsamhället och akademi. Opportunity Day arbetar sedan 2016 för en mer inkluderande arbetsmarknad genom att inspirera arbetsgivare att göra bra val och utmana invanda beteenden vid rekrytering. Genom partnerskap ställer sig aktörer bakom Opportunity Days arbetet med att skapa en mer inkluderande arbetsmarknad. Trollhättans Stad är som medarrangör till Opportunity Day Trollhättan.

Arrangörer