INTERVJUTIPS
OCH VANLIGA FRÅGOR

 

Nästan alla jobb kräver en eller flera intervjuer, antingen personligen eller över telefon. Här listar vi några av de vanligaste intervjufrågorna, och ger en förklaring till vad rekryteraren faktiskt vill veta. Vi delar även med oss av tips och erfarenheter som kan vara bra att tänka på inför och under en intervjusituation som kan öka dina chanser för jobb.

Intervjutips

INTERVJUTIPS

  • Många intervjuer börjar med att rekryteraren frågar om du vill ha en kopp kaffe/te eller vatten. Tacka ja! Att ha en kopp under intervjun ger dig ett utmärkt läge att köpa betänketid inför en fråga och en sväng till kaffeapparaten kan även vara ett bra tillfälle att få lite extra tid för kallprat och bygga relation med rekryteraren.
  • Ta gärna av dig ytterkläderna, det signalerar att du planerar att stanna och har ”checkat in”.
  • Tänk på att all kommunikation med företaget ger en bild av dig. Svara gärna på telefonsamtal med ditt namn, återkoppla på mail och sms och var medveten om att företagets bedömning av dig som lämplig kandidat börjar vid första kontakten.
  • Att prata om lön, ledighet och avtal är givetvis viktigt. Det finns dock anledning att vänta med dessa frågor till de förs på tal av rekryteraren, eller tills du gått vidare i processen och första urvalet är gjort. Fokusera hellre på frågor om företagets verksamhet och behov.

VANLIGA FRÅGOR

“Varför ska vi anställa dig?” ”Berätta lite om dig själv?” ”Vad vet du om företaget?” Många frågor som ställs vid en anställningsintervju är samma oavsett företag och tjänst. Det finns ofta en tanke bakom frågorna och något särskilt som rekryteraren lyssnar efter. Ladda ner vår PDF med vanliga frågor och svar, och lär dig mer om vilka frågor som är vanliga och vad arbetsgivaren söker för svar. Ladda ner vår PDF här >

nein

VAD BETYDER ETT NEJ I EN REKRYTERING 

Ett nej behöver inte betyda nej för alltid. Många organisationer rekryterar löpande och kan ha ett behov av en liknande profil som kandidatens längre fram. Att då från kandidatens sida ta ett nej på ett “snyggt” sätt; det vill säga tacka för att man fick möjligheten att söka tjänsten och att man gärna håller kontakt med organisationen för framtiden, ger ett proffsigt intryck. Det ökar chanserna att faktiskt bli ihågkommen längre fram. Lägg gärna till de
personer du haft kontakt med på LinkedIn för att fortsätta bygga ditt
nätverk för framtiden.

FLER JOBBSÖKARTIPS