O-Zone

 

Clarion Hotel Post, 5 november, 08:00-12:00.
Fritt inträde, begränsat antal platser och anmälan krävs. 
Opportunity Day är eventet som bidrar med kunskap och visar på integrationens möjligheter för en arbetsmarknad med kompetensbrist. Under seminariedelen O-Zone ställer sig talare med olika perspektiv och bakgrund på scenen för att dela med sig av sina historier, visioner och fakta. Dessutom sammanför vi dem som är redo att gå från ord till handling med de aktörer som vet hur ni bäst träffar kandidaterna.

 

Hur stor är köpkraften hos utrikes födda i Sverige? Hur kommer Sverige förändras de kommande 10 åren? Hur ser vardagens kulturmöten ut? Vilka modeller skapar innanförskap? Hur kan mångfald driva innovation? 
Svaren får du på Clarion Hotel Post den 5 november när Opportunity Day arrangeras för tredje gången.
Anmälan till O-zone

Program i O-Zone 2018

Trauma som drivkraft – om viljestyrka, optimism och möjlighet att göra det man vill

Omar överlevde Saydnayafängelset och en illegal flykt genom Europa från Syrien år 2015. I augusti 2018 påbörjar han sitt internship på det prestigefyllda Boston Consulting Group. På tre år har han lärt sig flytande svenska, engelska och norska och föreläst om sina upplevelser som politisk fånge, flykten genom Europa, sociala mediers roll för att sprida politiska budskap och sina drömmar när han kom till Sverige. En av hans viktigaste uppgifter säger han har varit –och är framgent – att vittna inför världen inte bara om det syriska krigets grymheter – utan även om den optimismen och viljestyrkan som har fötts ur det. På Opportunity Day talar Omar om att integreras, att mot alla odds hitta lycka, och att ges möjlighet att vara den man är och bli den man vill i ett nytt land.

Omar Alshogre är 23 år, har genomfört hundratals föreläsningar, bland annat för Sveriges Riksdag och gått till final i talarforums tävling för unga talare.

Svenska normer och sociala koder på arbetsplatsen

Framröstad som en av topp 100 mest populära föreläsare i Sverige talar Charbél Gabro om anpassningen till nya strukturer, att förstå svenska normer och sociala koder. Genom humor och sorg, genom hoppfulla och tänkvärda gestaltningar lyfter hans föreläsning upp frågor som samhället ofta hyssjar om, och ökar förståelsen kring bemötande av människor från olika kulturer. Du får en verktygslåda att ta med dig tillbaka till intervjuprocessen, arbetsplatsen och kollegorna.

Charbél Gabro är född i Syrien och uppvuxen i Sverige. Han driver företaget Integrera Flera som fått stor uppmärksamhet i både tv och tryckt press, och han har föreläst över hela Sverige för både företagare och nyanlända.

Det är bara att göra

“Vi har inte råd att förlora de många människor som kommit till Sverige”, säger Jonas Berg, handlare på Ica Maxi i Södertälje. “Tyvärr skäms jag för Sverige när det gäller hur vi ser på de många människor som kommer hit”. Jonas Berg pratar om på vilket sätt entreprenörskap kan vara både en drivkraft och en möjlighet för ökad integration, och hur de nyanländas egen drivkraft kan utvecklas i entreprenöriella verksamheter så att både integrationen i samhället underlättas och den lokala tillväxten gynnas.

Moderator Kristina Cohn Linde

Markus Brink, VD Erlandsson Bygg

Eftermiddag

Anmälan, O-zone

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn