LinkedIn Feed

Facebook Feed

Opportunity Day
Opportunity Day
Tack Swedavia och alla medverkande för en härlig solig förmiddag ute på Landvetter Flygplats. Morgonen började med information om hur det är att jobba på en flygplats, därefter intervjuer med flera olika chefer och avslutningsvis en spännande busstur på flygplatsen.
Många företag ser ett behov av att rekrytera med större mångfald men når inte utrikes födda jobbsökande via traditionella rekryteringskanaler. Därför är vi glada och stolta för det här samarbetet mellan Opportunity Day och Swedavia.
Opportunity Day
Opportunity Day
ÄR DU UTRIKESFÖDD OCH SÖKER SOMMARJOBB? ÄR DU NYFIKEN PÅ ATT JOBBA PÅ LANDVETTER FLYGPLATS OCH SWEDAVIA AB?

Den 27/2 anordnar vi tillsammans med Swedavia en rekryteringsträff på Landvetter Flygplats för er som söker jobb inom:

* Facility Clean: Lokalvårdare.
* PRM (Passenger Reduced Mobility): Ledsagare.
Du kommer att hjälpa och ledsaga resenärer med nedsatt rörlighet och funktionsvariation till och från flygplanen samt med passagerares bagage och tekniska hjälpmedel såsom rullstolar. Du möter dagligen människor med unika behov och i tjänsten ingår en hel del tunga lyft.
* Parkering: Driftsassistent
I rollen som driftsassistent på parkeringen har du en nyckelposition att bemöta och ge service till resenärer och kunder. Du hanterar flygplatsens bagagevagnar och ser till att det alltid finns vagnar tillgängliga.

Är du intresserad av att veta mer? Skicka ett mail till helena@opportunityday.se med ditt CV så återkommer vi med mer information.

Obs! Det är ett krav på grundläggande svenska, man behöver ej prata flytande men kunna ta del av säkerhetsföreskrifter och vardaglig kommunikation.
Opportunity Day
Opportunity Day
Den långa, korta resan.
Onsdag den 27/11 kl 7.30-9.00 medverkar Radwan Alhourani på vår partnerträff med föreläsningen "Den långa, korta resan". På ett berörande, humoristiskt och klarsynt sätt berättar han sin historia och lämnar oss med flera tankeställare. Dessutom gästas vi av Sofia Klingberg från ÅF som pratar om sin roll som diversity and inclusion manager och Anna Lönn Lundbäck från Sveriges Byggindustrier, som också står värd för morgonen och bjuder på frukost.

Är du och ditt företag intresserade av fördomsfri rekrytering och inkludering finns några prova-på platser, hör av er på mail till info@opportunityday.se
Opportunity Day
Opportunity Day
En uppsummering av årets Opportunity Day på Clarion Hotel Post ger 300 personer från näringslivet, drygt 1000 utrikes födda jobbsökande och 28 medverkande företag på plats i jobbmatchningen. På scen lyssnade vi till 15 inspirerande talare som delade sina anledningar för att rekrytera med mångfald.

Företagen svarar i en utvärdering gjord på plats att de träffat 330 intressanta kandidater att ta vidare, och att de redan bestämt sig på plats för att anställa 12 personer.

Hör Sveriges Radios Hasse Andersson rapportera från dagen; https://sverigesradio.se/avsnitt/1389148 (01:05:00 in i programmet).

Tack till volontärer, talare, ambassadörer, partners, sponsorer, medverkande företag, alla jobbsökande och eventteamet som stod bakom dagen!
Opportunity Day
Opportunity Day
"Jag lyssnar på Håkan Hellström för att lära mig svenska." Läs GP:s intervju med 7 av de jobbsökande som besökte Opportunity Day i förra veckan.

https://www.gp.se/ekonomi/utrikes-födda-träffade-arbetsgivare-på-jobbmässa-1.19862907
helena-press

Presskontakt

 

Helena Lindahl

Initiativtagare/Projektledare

+46 762 371531

helena@opportunityday.se
www.opportunityday.se